Produkty

Chleby

Tradycja wypieku chleba sięga tysięcy lat wstecz.

Czerpiąc z jej źródeł proponujemy pieczywo pszenno-żytnie, które dzięki starannie dobranym surowcom charakteryzuje się wilgotnym i delikatnym miękiszem oraz chrupiącą skórką. Spośród produktów bogatych w węglowodany chleby cechuje wysoka zawartość skrobi. Produkowane sąone na bazie naturalnych składników: mące pszennej, żytniej, drożdżach, soli, ziarnach i wodzie, ale przede wszystkim na naturalnym zakwasie żytnim bez użycia polepszaczy. Dzięki temu na długo zachowują swoją świeżość. Chleby z dodatkami, ze względu na wysoką zawartość błonnika, witamin i składników mineralnych, są szczególnie cennym uzupełnieniem diety. Dodatek nasion roślin oleistych (słonecznika, dyni, sezamu, lnu, soi) wzbogaca pieczywo w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które zapobiegają chorobom układu krążenia, sprzyjają prawidłowej pracy mózgu i całego układu nerwowego. Ponadto chleby zawierają mikroelementy oraz cenne składniki odżywcze niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.

« powrót